Syrop z owoców malin i dzikiej róży zawierający naturalną witaminę C pochodzącą z ekstraktu z owoców aceroli – suplement diety. Pasteryzowany.
Syrop z owoców czarnego bzu z dodatkiem naturalnej witaminy C pochodzącej z ekstraktu z owoców aceroli – suplement diety. Pasteryzowany.
Syrop z owoców aceroli – suplement diety. Pasteryzowany.
Syrop z owoców aronii i czarnej porzeczki zawierający naturalną witaminę C pochodzącą z ekstraktu z owoców aceroli – suplement diety. Pasteryzowany.
Syropy można spożywać bezpośrednio lub jako dodatek do napojów. Poprawiają smak, a jednocześnie uzupełniają niedobory witaminy C.
Bogatym źródłem naturalnej witaminy C jest acerola.
Acerola to gatunek wiecznie zielonego krzewu. Pochodzi z Wysp Karaibskich.
Acerola to najbogatsze źródło łatwo przyswajalnej, naturalnej witaminy C, której zawiera aż 30-krotnie więcej niż cytryna. Spożycie zaledwie 3 owoców aceroli dziennie całkowicie zaspokaja dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka na tę ważną dla zdrowia witaminę.
Wielu ekspertów uważa go za najzdrowszy owoc na świecie!
Owoce aceroli słyną głównie z wysokiej zawartości witaminy C, ale bogate są także w witaminę A, witaminy z grupy B oraz białko, wapń, żelazo, magnez, mangan, fosfor i kwas jabłkowy. Owoce aceroli to również źródło kwasu foliowego, potasu, sodu, cynku, beta-karotenu i flawonoidów.
Acerola zalecana jest do stosowania przy osłabieniu i spadku odporności, a także w przypadku szybkiego męczenia się, bólu mięśni i stawów, braku apetytu, krwawiących dziąsłach czy skłonnościach do siniaków.
Warto również stosować ją w profilaktyce chorób nowotworowych, miażdżycy i choroby Alzheimera lub też innych chorób wieku podeszłego. Ponadto spożywanie aceroli regularnie, pozytywnie wpłynie na pracę nerek i serca.
Ze względu na zawartość ogromnych ilości witaminy C acerola polecana jest w okresie przeziębień i grypy.
Warto w tym okresie sięgać np. po soki z aceroli, które są idealne na jesienne wieczory jako dodatek do herbatki.